Uutiset

JIPPII-KUORONJOHTAJAKOULUTUS KUTSUU UUSIA MUKAAN!

Keskiviikkona 24. elokuuta 2018

Lapualla järjestetään 23.-25.9. koulutusviikonloppu lapsikuoronjohtajille. Viikonlopun aikana opetetaan kuoronjohdon perustaitoja sekä valmistaudutaan Ristin maa 2017 ?kiertuetta varten, joka koskettaa koko Suomea. Kiertueen aikana järjestetään 150 tapahtumaa eri puolilla maata.

Kesä on ilosanoman aikaa

Tiistaina 5. heinäkuuta 2018

Useat Vaalassa kesälomaansa viettänyttä sai kuulla viikonvaihteessa ilosanomaa Jeesuksen muuttavasta voimasta.
Vaala-aktiossa oli tekemisen meininki.

Samalla viivalla -koulutuksessa koettiin Pyhän Hengen läsnäoloa

Tiistaina 7. kesäkuuta 2018

Toukokuussa Hyvä Sanoman Vammaispalvelu järjesti Iso Kirjassa vammaistyön koulutusviikonlopun teemalla Samalla viivalla

Uusi evankelista valtuutettiin tehtäviin Tampereella

Sunnuntaina 5. kesäkuuta 2018

Iloitsemme siitä hedelmästä, jota olemme saaneet kantaa Evankelistapolun kautta.
Pia Kettunen valmistui vuosi sitten polulta ja hän on työskennellyt päätoimensa ohessa
evankelistana mm. Tesoman toimipisteessä.

Evankelistat kökkäsivät Korsukylän käyttöönsä

Sunnuntaina 15. toukokuuta 2018

Aina ei ole rahaa vuokrata kokoontumistiloja seurakunnan ulkopuolelta. Lestijärven Rukouspysäkki voitiin kuitenkin järjestää Korsukylän alueella.

Kaakkois-Suomen väki Jumalan läsnäolossa Imatralla

Tiistaina 3. toukokuuta 2018

Evankelistan pyörä saattaa olla ruosteessa, mutta evankelistat eivät. Herran hoitavaa läsnäoloa saatiin kokea Imatralla Vappuviikonloppuna. Päivät kokosivat väkeä tasapuolisesti sekä Etelä-Karjalasta, että Kymenlaaksosta. Muun muassaLappeenrannasta, Miehikkälästä, Tuohikotista, Imatralta je eripuolilta Imatran ympäristön seurakunnista. Olipa muuttolintujakin paikalla Heinolasta ja jopa Pellosta saakka.

Seurakunnat tarvitsevat rukousta

Tiistaina 19. huhtikuuta 2018

Aluetyö eripuolilla Suomea on saanut innostuneen vastaanoton. Viikonlopun aikana kokoonnuttiin Savon ja Etelä-Pohjanmaan alueilla rakentumaan ja rukoilemaan. Yhteinen rukous seurakunnissa tehtävän työn ja niiden tekijöiden puolesta antoi uutta voimaa ja rohkeutta jatkaa työtä.

Terveisiä Lapin työstä

Tiistaina 12. huhtikuuta 2018

Rauhan tervehdys Ivalosta!

Nyt eletään sitä aikaa vuodesta, jolloin on helppo uskoa todeksi Sananlaskujen lupaus siitä, että oikeamielisten tie on kuin aamun kajo, joka kirkastuu kirkastumistaan - ei tarvitse kuin katsoa ulos ikkunasta. Uuden testamentin perusteella ymmärrämme, että tuo tie on Jeesus, joka itse sanoi olevansa tie, totuus ja elämä. Kun kuljemme Hänessä, olemme aina menossa parempaan suuntaan!

Oulaisissa innostuttiin ja koettiin yhteyttä

Maanantaina 4. huhtikuuta 2018

Valloita maa - löydä lähimmäinen Rakentumis- ja rukouspäivä Oulaisissa 19.3.2018

Aloitussanoissaan Reijo Hakala esitteli Oulaisten helluntaiseurakunnan hienoa rakennusta. Kaaritemppelin katto oli täytynyt uusia, samoin hän muistutti meidän Jumalan temppeleiden uskonkin rapistuvan, jos sitä ei hoida, siksi tarvitsemme rakentumispäiviä.

Vielä on toiminnan aika

Torstaina 31. maaliskuuta 2018

Ristin Voitto ry perustettiin 90 vuotta sitten. Vapaa Sisälähetys perustettiin jatkosodan aikana. Aiemmin herätysliikkeen evankelistoja oli tuettu evankelioimiskassan kautta. Kassan kirjanpidosta ja rahaliikenteestä huolehti kustannustoimintaan keskittynyt Ristin Voitto ry. Kun se vuonna 2008 fuusioitui yli kuusivuosikymmentä toimineen helluntaiseurakuntien kotimaanjärjestön Vapaa Sisälähetys ry:n kanssa vaihdettiin yhdistyksen nimeksi Hyvä Sanoma ry. Hyvä Sanoma ry siis jatkaa Ristin Voitto ry:n ja Vapaa Sisälähetys ry:n työtä.

Leevi Ahopelto valtakunnalliseen koulutyöhön

Torstaina 31. maaliskuuta 2018

Pirkanmaalla koulupastorina vuodesta 1987 toiminut Leevi Ahopelto siirtyi 1.2.2018 johtamaan Helluntaiseurakuntien valtakunnallista Koulupalvelua. Aiemmin Ahopelto hoiti tehtävää oman toimensa ohella. Uuteen tehtävään kuuluu Helluntaiherätyksen koulutyön tukemista kotimaassa ja ulkomailla.

Vammaistyön koulutus Iso Kirja-opistossa 14.-15.5.

Torstaina 18. helmikuuta 2018

Samalla viivalla ? Saavutettavassa seurakunnassa on koulutustapahtuma, joka haastaa Suomen helluntaiseurakuntia aloittamaan aktiivisen vammaistyön. Koulutus tarjoaa ajankohtaista tietoa ja käytännön valmiuksia pastoreille, diakoneille ja kaikille vammaistyöstä kiinnostuneille. Kokemusasiantuntijoina ja musiikissa koulutuspäivillä palvelevat Tarja ja Jouko Varjonen ja kouluttajina Tarja Honkanen, Anneli Karras, Aki Miettinen ja Marjukka Anttila.

Kehitysvammaisten leirit kesällä 2018

Keskiviikkona 17. helmikuuta 2018

Ensi kesänä pidetään Iso Kirjassa kaksi kehitysvammaisten leiriä. Leirit järjestää Hyvä Sanoman Vammaispalvelu yhdessä Iso Kirjan nuorisotoimintojen kanssa. Reality-leiri on kehitysvammaisten, noin 15 ? 30 ?vuotiaiden harrasteleiri, jossa kehitysvammainen nuori pääsee kokemaan leiritunnelmaa, kokeilemaan uusia asioita ja nauttimaan tutuksi tulleista kavereista, ohjaajista ja Iso Kirjan upeasta ympäristöstä. Hengellinen opetus annetaan selkokielellä ja kuvien sekä tarvittaessa viittomien tukemana. Tänä vuonna aiheena on Isä meidän ?rukous. Leirin ajankohta on 4. ? 8.7.

Käsi Kädessä -toimijat tapaavat huhtikuussa Lahdessa

Keskiviikkona 17. helmikuuta 2018

Kehitysvammaisten Käsi kädessä toimintaa järjestetään jo usealla paikkakunnalla. Työssä mukana olevat kutsutaan ensimmäisen kerran valtakunnalliseen tapaamiseen Lahteen 6.4.2018.

Kivijärvellä koettiin Pyhän Hengen voimaa

Tiistaina 2. helmikuuta 2018

Reilu kaksikymmentä rukousta rakastavaa uskovaa kokoontuivat Kivijärvelle rukoilemaan Keski-Suomen alueella
tehtävän sielujenvoittamistyön puolesta. Päivän aikana ylistettiin Jumalaa ja kuultiin rohkaisevia puheenvuoroja. Päivän aikana koettiin voimakasta Pyhän Hengen läsnäoloa. Ihmiset saivat virvoittua ja voimaantua. Päivä toi uskonelämään uutta näkökykyä ja osoitti sen, että uskovien yhteydessä on sitä jotakin.
Alueellisia rakentumispäiviä järjestetään ympäri Suomea ja niiden järjestelyistä vastaavat Hyvä Sanoma ry:n alueelliset yhteysevankelistat ja tiimin jäsenet yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa. Halutessasi seurakuntaasi virvoittavan ja Jumalan läsnäolon rakentumispäivän, ota yhteyttä alueellasi toimivaan HS yhteysevankelistaan. Näet heidän yhteystietonsa www.hsry.fi sivustolta.

Uudenmaan HS yhteysevankelistan siunaaminen tehtävään

Tiistaina 12. tammikuuta 2018

Kiitämme Vantaan Kotikirkon johtoa yhteistyöstä. Sanna Ryhänen erotettiin HS yhteysevankelistaksi toimimaan linkkinä seurakuntien ja Hyvä Sanoma ry:n evankelistapalvelun välillä.

Lestijärvellä haettiin Nostetta Keski-Pohjanmaan diakoniatyöhön

Maanantaina 11. tammikuuta 2018

Pakkanen ei haittaa, jos rakkaus Jeesukseen innoittaa. Heti vuoden alusta haettiin hyvällä joukolla nostetta kristilliseen palvelutyöhön.

Lestijärvellä haettiin Nostetta Keski-Pohjanmaan diakoniatyöhön

Maanantaina 11. tammikuuta 2018

Pakkanen ei haittaa, jos rakkaus Jeesukseen innoittaa. Heti vuoden alusta haettiin hyvällä joukolla nostetta kristilliseen palvelutyöhön.

Halosen perheen kuulumiset

Torstaina 10. joulukuuta 2017

Rauhan tervehdys Ivalosta!

Olemme nyt asuneet Ivalossa puoli vuotta. Yötön yö on vaihtunut kaamokseksi, mutta uudessa ympäristössä viihtyminen ei ole siitä vähentynyt. Olemme saaneet myös olla terveinä, mistä suuri kiitos kaikille esirukoilijoille!

Käsi kädessä -työ alkoi Lahdessa

Maanantaina 30. marraskuuta 2017

Olemme Lahdessa suunnitelleet jo muutaman vuoden ajan vammaistyöryhmässämme kehitysvammatyön aloittamista. Olimme kuulleet hyviä viestejä Turussa aloitetuista Käsi kädessä -tilaisuuksista, ja keväällä 2017 kävimme tutustumassa heidän iltaansa. Meitä ilahdutti tilaisuuden lämmin henki ja julistetun sanoman selkeys.

Hyvä Sanoma ry kumppaniorganisaationa

Tiistaina 24. marraskuuta 2017

Olemme toimineet EU-ruokajaon kumppaniorganisaationa vuodesta 2017 alkaen.
Syyskauden ruokajako on pääosin suoritettu ja uusi erä saadaan alkuvuodesta 2018.

Kainuun väki koolla Suomussalmella

Tiistaina 10. marraskuuta 2017

Kainuulaiset saivat opetusta kulttuurienkohtaamiseen.

Muista vankeja jouluna!

Torstaina 5. marraskuuta 2017

Helluntaiseurakuntien vankilalähetit vievät joulutervehdyksen jälleen sadoille vangeille. Henkilökohtaisten tapaamisten ja jouluisten tilaisuuksien yhteydessä vankiloissa jaetaan myös Hyvä Sanoma -lehden joulunumeroa.

Näkövammaisten leiri pitkästä aikaa

Perjantaina 4. syyskuuta 2017

Kotoisa puheensorina täyttää Evankelistakodin. Olemme virittäneet vuosien tauon jälkeen Hyvä Sanoma ry:n järjestämän näkövammaisten leirin. Pauli Karppinen on tulossa pitämään raamattutunteja Jeesuksen persoonan eri puolista. Iloinen tutustuminen alkaa välittömästi. Alussa menevät sekaisin keskenään puolisot ja oppaat kun yritämme opetella kuka on kenenkin aviopuoliso tai opas.

Kehitysvammaiset nuoret kokivat leirillä elämyksiä

Perjantaina 4. syyskuuta 2017

Kehitysvammaiset nuoret kokoontuivat 6. -10.7.2017 Iso Kirjaan Reality-leirille, joka järjestettiin nyt viidettä kertaa. Leiriläiset saivat kokea monenlaisia elämyksiä, kuten ratsastusta läheisellä Ponilaakson tallilla. Moni kävi hevosen selässä ensimmäistä kertaa, eikä riemulla ollut rajoja, kun hieman pelottavaltakin tuntunut asia onnistui. Toisille riitti elämykseksi hevosen harjaaminen tai taluttaminen, ja ilo oli yhtä suuri, sillä jokainen ylitti omia rajojaan.

OPISKELEMAAN!

Perjantaina 28. elokuuta 2017

Evankelista- ja diakoniapolut alkavat syyskuussa!Koululaisten vanhemmat tärkeässä asemassa

Torstaina 6. elokuuta 2017

Samaan aikaan kun koulut ovat alkamassa, maamme arvokasvatus on murroksessa. Lapsemme elävät arvojen ristiaallokossa. Heihin vaikutetaan joka puolelta, halusimmepa tai emme.

Konferenssi 2017 / ARVONNAT JA VOITTAJAT

Keskiviikkona 24. kesäkuuta 2017

Hyvä Sanoman Evankelistapalvelun ja Diakoniahankkeen osastoilla sai konferenssiväki osallistua arvontoihin.


Halosen perheen kuulumisia

Keskiviikkona 10. kesäkuuta 2017

Tuoreet terveiset Ivaloon muuttaneelta Halosen perheeltä. Käy tutustumassa Hankkeet/Siunaus Lapille/Uutiskirjeet.

Kesäleirejä vammaisille

Tiistaina 9. kesäkuuta 2017

"Leiri on kokonaisvaltainen elämys" Tiedossa on virkistystä ja rakentavaa yhdessäoloa.
Hyvä Sanoma ry:n Vammaispalvelu järjestää heinäkuussa Reality-leirin kehitysvammaisille Isossa Kirjassa sekä oman leirin näkövammaisille Evankelistakodilla. Leirit tarvitsevat avustajia, esirukousta ja taloudellista tukea.